sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Nyt se Lapin reissu (osa 1)

 Kuvia on niin paljon, että jaan osan kuvista toiseen postaukseen ja silti tämä postaus on kilometrin mittainen.

Teidän edelliseen postaukseen tulleet kommentit on huomattu ja luettu, en vaan ole ehtinyt vastaamaan niihin, paitsi nyt. :)

Loma oli ja meni (olisi saanut jatkua pidempäänkin) ja kissat käyttäytyivät paremmin kuin olisin osannut odottaa! :) Perjantaina jo ajettiin siis ensimmäiset 3 tuntia Tampereelta Hankasalmelle, jossa oltiin yö ja pakattiin vähän lisää tavaraa jo muutenkin täyteen autoon. Kissat pakattiin takakonttiin, josta ne näkikin hyvin koko auton ja meidät, koska takapenkit oli kaadettu. Meillä oli mukana vain yksi kuljetuskoppa, joka oli purettu ja kissat oli valjaissa ja flexeistä kiinni autossa. Kopan vieressä oli sitten matkavessa, jossa olisi voinut käydä, jos tarve olisi tullut. Rölli matkasi koko matkan tyytyväisenä kopassa nukkuen, Rosa karkasi valjaistaan kerran, mutta kun laitettiin se uudestaan kiinni vähän pidempään naruun ja se pääsi matkalaukkujen ja ikkunalaudan päälle katselemaan maisemia, niin sekin oli ihan tyytyväinen. Luultiin, että saadaan kuunnella Rosan huutoa vähintään se 5h menomatkalla ja koko tulomatka, mutta se oli aivan hiljaa! :)

Rölli pääsi yhdellä tauolla ulkoilemaan ja se olikin jännää. Vieraissa paikoissa (ja kun valjaat on ollut pitkään päällä) Rölli on tosi rohkea :)
Liian kylmä, äkkiä autoon ja matka jatkuu
Matkalla tarjottiin kissoille vettä ja ruokaa, mutta vain Rosa uskalsi syödä, joten Rölli saikin ruokaa vasta mökillä Sallassa. Kissoilla olikin kiire juosta sisälle ja päästä eroon valjaistaan. Mökillä ne tutkivat uteliaina kaikki paikat ja molemmat kävivät melkein heti laatikolla, koska eivät olleet autossa sitä käyttäneet. Ilmeisesti matka oli kissoista pitkä ja rasittava, sillä ne nukkuivat seuraavat 2 päivää ja heräsivät lähinnä ruoka-aikoina. :D

"Vitsit täällä on kaikkia jänniä hajuja ja uusia juttuja"
Mökki oli siis sellainen pienehkö ns. paritalo, josta toinen puolikas oli tyhjillään, joten saatiin aivan rauhassa olla. Muutenkin oli tosi vähän porukkaa, joten oikein mukavaa oli mennä noin sesonkiajan ulkopuolella. Mökkiin kuului yhdistetty olohuone ja ruokailutila, sitten oli parisänky, joka oli erotettu olohuoneesta sermillä ja siellä sängyn jalkopään puolella oli aivan mini keittiö, josta pääsi vessaan ja saunaan. Sänkyjen vierestä pääsi toiseen makuuhuoneeseen, joka toimi meillä tavaroiden säilytyspaikkana. Ainut meitä ihmetyttänyt asia oli se, kun ohjelapussa luki, että lemmikkejä ei saa päästää makuutiloihin. Koska koko mökki oli avoin, vain vessaan, saunaan ja ulos vei ovet, niin miten estät kissoja nukkumasta sängyillä? No sohva ja nojatuoli sentään peitettiin lakanoilla ja vilteillä, mutta ei mitenkään yritetty estää kissoja pääsemästä joka paikkaan. Nojatuoli pitikin peittää heti, kun mökkiin päästiin, koska se osoittautui ihanaksi raapimatolpaksi. Kun sen raapiminen kiellettiin, Rosa siirtyi mattoihin. Onneksi sentään Rölli älysi luovuttaa.

Voiko tällaista söpöläistä muka estää nukkumasta sängyllä?
Röllistä mökki oli aivan ihana, sillä siellä oli takka ja sen edessä kivilattia, jossa oli kunnollinen lämmitys. Siinä se sitten makoilikin koko viikon Rölli poistui vartiopaikaltaan vaan satunnaisesti nukkumaan sängylle ja aina välillä syömään, vessaan ja katselemaan maisemia ikkunasta ja sermin päältä. Rosan lemppari oli sohva ja nojatuoli, se oli vallannut ne aivan kokonaan. En tiedä johtuiko mökin lämpimyydestä (onko tuo edes sana?) vai mistä, mutta molemmat kissat olivat aika veteliä koko viikon. Pari kertaa käytiin nopeasti näyttämässä nenää ulkona, mutta sitten piti paeta joko laskettelijoita tai lumikissaa (siis sitä vehjettä, jolla ne ajaa rinteitä kuntoon) sisälle turvaan. Rosa kävi yhden kerran vähän pidemmän reissun ulkona, mutta ei siellä kauaa ihmiset viihtyneet, kun oli niin kylmä. (Ilmeisesti myös Rosalla oli kylmä, koska nyt se raukka on vähän luppakorva ja korvat pääsivät paleltumaan lievästi, vaikka kissa ei itse mitenkään vauhdikkaasti sisälle halunnut. Rosalla onkin ohjelmassa korvien hierontaa monta kertaa päivässä verenkierron parantamiseksi.)


"Liian kylmä, minä en tassuja aio palelluttaa"
Elävä lumikissa
Tosiaan pakkasta oli melkein koko viikon siinä -20 asteen tietämillä, mutta kyllä me hiihtämässä ja lumikenkäilemässä käytiin ja myös siellä hevosvaelluksella. Se olikin onneksi n. 100 km etelämpänä, niin siellä oli vain -13 pakkasta ja oli oikein lämmin ratsastaa. Vain housut kastui kun puista tippui lunta päälle. Minä kuljin onneksi viimeisenä, niin ei sitä lunta puissa enää paljoa jäljellä ollutkaan. :D Ohjaajamme meni edeltä issikalla, joten Isi siinä seuraavana suokin selässä sai kaikki lumet niskaansa. Kylläpä nauratti. ;D Laskettelemassa ei käyty, vaikka mökki olikin ihan rinteen vieressä, koska ensinnäkin ne rinteet oli aivan hurjan jyrkkiä(!!) ja sitten meiltä oikeastaan loppui aikakin kesken. Aluksi viikko tuntui todella pitkältä ajalta, mutta sitten se olikin jo yhtäkkiä ohi, höh. :(

"Sisälle täältä pakkasesta!"
Kaveri lämmittää <3
Niin ja laskettiinhan me isin kanssa pulkkamäkeäkin! Se oli kyllä ehkä parasta koko lomassa. :D Käytiin myös oikein syöksylaskurinteessä ottamassa kunnon vauhdit, mutta ei sitä kovin korkealle uskaltanut kiivetä, eikä edes jaksanut, kun voimat loppui kesken ennen kuin koko mäki oli edes alkanut. Kerran käytiin myös hotellin kylpylässä, mutta en voi suositella. Olen todellinen vilukissa, joten olin aivan jäässä kaikissa kahdessa normaalissa altaassa (no sitä toista en edes testannut, vesi oli 27 asteista, hyi!) ja poreammeessakin kylmä tuli muutamassa minuutissa, vaikka sen vesi sentään oli 35 asteista. Nyt muuten jos joku tietää oikein ihanan ja LÄMPIMÄN kylpylän, niin saa suositella. Minä voin sitten kertoa mitä en suosittelisi :D

Rosa keikkumassa sermin päällä
"Täällä kolossa on varmasti jotain!"
"Miten niin huono piilo, en tajua?!"

Postaus tosiaan myöhästyi viikolla, koska veljeni tulikin täksi viikoksi meille, napattiin hänet suoraan tulomatkalla kyytiin ja töissä on ollut todella kiireistä. Kissoilla ainakin on ollut seuraa päivisin ja minullakin apulainen töissä yhtenä päivänä. :)

Ainiin! Mikä pettymys, nähtiin vaan 2 poroa koko reissun aikana ja nekin vasta, kun oltiin ajamassa kotiin! :(

Tällaiset maisemat siellä tosiaan oli, meidän mökki on jossain tuolla oikealla puiden takana ja reilusti alaspäin

Paljon lunta ja kamalan kylmä!

12 kommenttia:

 1. Oi mitenkä ihanan näköistä siellä on ollut, kyllä nyt ollaan aika kateellisia! Kiva, että kissatkin viihtyi siellä eikä matkojenkaan kanssa ollut ongelmia :) Tahtoo lappiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin kyllä ihan ihmeissään miten hiljaa ja tyytyväisenä Rosakin matkusti. Sen tiesinkin, että Röllin kanssa ei ole mitään ongelmia, vaikka muutaman kerran sekin innostui naukaisemaan. Maisemat oli kyllä tosi nätit, mutta se PAKKANEN, sitä oli liikaa.. :D

   Poista
 2. Hyvä, että loma meni hyvin, vaikkakin liian nopeasti. :) hienot maisemat kyllä, täytyy sanoa. Heppavelluksesta olisi kiva kuulla lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaellus oli kyllä kiva, harmi kun siitä ei ole yhtään kuvia.. Pari tuntia siis vaan maastoiltiin ja melkein aivan umpihangessakin välillä. Sitten kun ei kuljettu metsässä, vaan auratulla pellolla, niin otettiin muuttamat ravipätkät ja kyllähän tuo vähemmän ratsastanutkin osapuoli kyydissä pysyi. Siinä tuli jopa kuuma, koska minulla oli joku entinen ravipolle, nykyään siis ihan kunnolla ratsukoulutettu, mutta jolla olisi menohaluja ollut enemmänkin ja kun viimeisenä kuljin, niin sain koko ajan pidättää sitä. Sormet melkein krampissa kun vaellus oli ohi. :D

   Poista
 3. Ai kun teillä on ollut jännä reissu. Ja niin kiltisti matkustitte koko matkan autossakin! Ettekö yhtään ajo-ohjeita antaneet? Kunpa mekin päästäisiin joskus lappiin katsomaan poroja - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Annettiin me ihan vähän, silloin kun naru meni solmuun ja en päässyt tähystyspaikalle ikkunalaudalle. :( Sitten ne onneksi älysi selvittää sen narun ja pidentääkin sitä, niin pääsin pidemmälle seikkailemaan." T: Rosa

   Kesällä on kyllä mentävä uudestaan, koska nyt porot jäi aivan liian vähälle! :(

   Poista
 4. Upeat kuvat ja tosi kivalta reissulta vaikutti! :) On mökki ollut taatusti monenlaisia tuoksuja täynnä, ei ihme että kisuja väsytti. :D Joku muukin taisi aikoinaan blogissaan sanoa, ettei noiden mökkien lemmikkialuerajaukset ole oikein mietitty loppuun asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se oli Just kittying -blogissa. Tuolla meidän mökissä niitä ei kyllä ollut mietitty ollenkaan.. :D Oli kyllä tosi kiva reissu, harmi kun kesti vain sen viikon.

   Poista
 5. Vau, mitkä talvimaisemat! :) Ja vitsit, miten helpolta näytti tuo reissailu kissojen kanssa. Ei onnistuisi meidän otuksilta, kun parin tunnin reissukin on ihan kamala koettelemus... (Ja tunnustus: en mäkään pystyisi olemaan niin, etten päästäisi kisuja sänkyyn...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei kyllä todellakaan uskottu, että automatkat menisi noin hyvin! :) Pitää jatkaa samalla linjalla, koska Rosa ilmiselvästi tykkäsi matkustaa valjaissa kiinni, eikä sidottuna tylsään kantokoppaan, missä ei pääse oikomaan jalkojaan.

   Poista
 6. Mahtava reissu teillä. Juu kissoille rajoitukset ja rajat on tehty vain rikottaviksi, se me ollaan huomattu Lapissa ja etelämmässäkin reissatessa :)
  Ps. Tosi kiva lukea muistakin reissukissoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla oli kyllä niin tyhmät rajoitukset, koska mökki oli niin avoin, niin eipä siellä mikään koirakaan olisi poissa sängyiltä pysynyt. Mutta kiva jos teitäkin kiinnosti. :)

   Poista