maanantai 25. elokuuta 2014

Rosan rutiinit (+haava)

Rosa on meillä se kissa, jolla on aina jotain meneillään. Jos se ei ole silmätulehdus (/herpes tai joku immunologinen syy, ottakaa näistä nyt selvää), niin löytyy ötökän pistoa, haavaa, palovammaa (hellan päällä hyppiminen on kivaa ja ERITTÄIN kiellettyä) tai sitten sitä ainaista ientulehduksen poikasta. Siitäpä syystä Rosalla on aivan omat erityiset rutiininsa. Ja Rölli kiittää ettei sillä ole mitään näistä!

Aivan pisimpään (ja epäsäännöllisimmin) Rosalla on harjattu hampaita. No sehän pitäisi tehdä joka päivä, tiedetään, mutta kyllä sen tuppaa aina unohtamaan. Rosalla siis ikenet muuttuvat pikkuisen punaisiksi ja hengitys alkaa haista, joten hampaat täytyisi joka ilta pestä, etteivät ne nyt ihan suusta putoa. Oikeastaan ainoana hoitona on hampaiden harjaus, onneksi se sujuu ilman kummempaa vastustelua. Hammastahna on sitä paitsi Rosan lempparia!
Pientä punoitusta havaittavissa, hampaat on pesty muutamana iltana, koska hoitopaikkaan en muistanut ottaa hammasvälineitä mukaan

Näillä pestään
"Nami"
Seuraavana tulee sitten se silmän (huom. vain yhden silmän kerrallaan) värikalvontulehdus, johon on syyksi annettu herpes, viime kerralla toinen eläinlääkäri oli sitä mieltä, että se ei johtuisikaan herpeksestä vaan jostain immunologisesta syystä. No minulle se on aivan sama, kunhan saa lääkkeet joilla vaiva katoaa (ainakin hetkeksi). Tällä kertaa ollaan sitten kolme kuukautta kortisonisilmätippakuurilla, josta on vielä kaksi jäljellä. On tämäkin vaivaan auttanut, Rosasta tosin taisi olla mieluisampi se vanha resepti, koska siihen sisältyi kipulääke, lempparia sekin. (Tässä kohtaa Rölliä harmittaa, sekin tykkää kipulääkkeestä!)
Tällaista tällä kertaa

Tämä nyt ei enää näin kylmällä kuulu meidän rutiineihin, mutta kesällä se kuului, joten pistetään tämäkin. Eli karvat ajettiin mahasta pois ja muualtakin (paitsi kauluri jätettiin) lyhyemmiksi, niin ei olisi niin kuuma. No 32°C lämmintä sisällä, niin eipä paljoa auttanut, kissat makasivat aivan raatoina koko päivän. Mutta uskon kyllä, että Rosalla ei ollut läheskään niin tukalaa kuin mitä olisi ollut kaikki villat päällä. Niin ja karvojen ajelu oli yhtä helppoa kuin pesu, toisella kädellä puolihuolimattomasti kissasta kiinni ja karvat pois. Rölliltäkin kerran on karvoja ajettu (vuosi sitten), vieläkin on arvet kädessä muistona siitä toimenpiteestä..:D
Rosa vähän loukkaantuneena toimenpiteestä, sinne meni kaunis turkki!

Tässä vielä kalju massu
Tämä nyt ei niin rutiineihin kuulu myöskään, mutta eilen hampaita pestessä löysimme Rosan takajalasta kynnen vierestä haavan. Ensin katsoimme, että onko siihen tarttunut kissanhiekkaa, mutta kun nypittiin liat pois, se osoittautuikin kuivuneeksi vereksi ja haavaksi. Ei mitään tietoa mistä tämäkin on tullut, mutta koska siinä likaa oli päällä, niin sen on täytynyt tulla ulkona joko heti lenkin alussa tai ennen sitä. Jalkaansa se ei missään vaiheessa aristanut tai nuollut, joten ei se ilmeisesti kovin kipeä ollut. Haava puhdistettiin ja senkään jälkeen se ei kissaa kiinnostanut. Yön aikana siitä oli pikkuisen verta vuotanut, joten puhdistus on taas edessä, kunhan tästä koneelta pääsen..

Aika pikkuinen haava, mutta varvas oli turvonnutkin haavan kohdalta ja verta oli vuotanut jonkin verran
Nyt onkin lyhyen ajan sisään pitänyt leikkiä enemmänkin eläinlääkäriä, Sissillä (josta jo kerroinkin) oli tulehtunut punkin purema. Hyh, siitä tuli ihan mätää kun sitä puristi ja sitähän siis puhdistin ihan kirvelevällä puhdistusaineella, koska muuta ei ollut ja kissa oli vaan tyytyväinen kun pääsi syliin! Kyllä meillä Rosakin olisi tuollaisesta hermostunut, vaikka muuten kaikki toimenpiteet menee niinkuin ei mitään. Välillä kyllä ihmetyttää millaisia Sissistä ja Misusta on tullut, koska ne kumminkin ovat ulkokissoja lähes kaiken ajasta ja ne ovat niin luottavaisia ja hellyydenkipeitä mussukoita. Sissi on jopa sisäsiisti, vaikka ei ole sisällä hirveästi aikaa viettänyt, mutta tykkäisi kyllä.
Sissi ja haavanpuhdistusoperaatio ja niinkun näkyy niin Sissi makaa aivan rentona ja nauttii elämästään :D

Ja ettei menisi liian vakavaksi, niin mies välttämättä halusi tähän loppuun kuvan hänen käsityksestään naamioväreihin. :D
"Isi on tyhmä"

14 kommenttia:

 1. Voi mite ihana toi vika kuva ♥ :D hyvä postaus taas kerra, pitäs itekki päivittää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raukkaa kiukuttaa kun isi koitti naamioida sen :D

   Poista
 2. Voi Rosa! Lähetämme sinulle ilmateitse terveyspisaroita, ota kiinni! Ja vieneet sulta mahakarvatkin, höh! Mutta hyväähän ne on tarkoittaneet. Oot sitten hyvin piiloutunut tuossa viimeisessä kuvassa, mutta nähdään silti sut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Terveyspisaroita tarviinkin, kiitos! Isi koitti piilottaa mut, koska sen mielestä naamiovärit on maastovärejä, eikä mun naama muka naamioidu muuten. Tyhmä isi!"

   Poista
 3. Onpa Rosalle sattunut ja tapahtunut! :-o Meilläkin Nuppu on se kissa, jonka kanssa on ollut jos jonkinlaista ihmeteltävää. Toivottavasti haava paranee pian eikä tule uusia harmeja! Hyvä, kun muistutit hammaspesusta. Olen yrittänyt pitää sitä meidänkin rutiinina, mutta se jää niin kovin helposti. Nyt ryhdistäydyn taas! Olen joskus kirjoittanut meidän legojen hoidosta tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rosallehan todellakin on sattunut kaikenlaista.. Pitää ihan kirjoittaa erikseen siitä kohtutulehduksesta, muka kissoilla harvinainen ja me se saatiin! Miestäkin aina suututtaa kun Rosa on aina kipeä jostain ja eläinlääkärikulut vaan kasvaa. Onneksi sijoitussopimuksen ehtona oli vakuutus, muuten en olisi sellaista ikinä edes tajunnut ja kaikki rahat olisi tyytyväisen eläinlääkärin taskussa.. Hyvä postaus hampaiden pesusta ja se on kyllä totta, että hevosen suun avaa kyllä niin helposti, mutta kissa.. Ja teillä on melkein samat värit käytössä kuin meillä! (Rosalla vaaleanpunaista ja Röllillä vaaleanvihreää).

   Poista
  2. Meilläkin on kissoille vakuutus, mutta toivottavasti maksamme sitä turhaan. Kaikki sairastelut ovat niin ikäviä, ja mä olen aina huolesta sekaisin, jos on jotain häikkää. Ja on se kyllä hassua, että hepat ovat tosiaan helppoja suun avaamisen suhteen, mutta tuollaisten pehmopalleroiden kanssa on vaikeampaa. Pesin juuri molempien hampaat, mutta vähän hutaisulta se yhä tuntuu, kun molemmille tulee aina kiire muualle. :) No, ainakin yritän. Terveisiä hammasharjakaimoille!

   Poista
  3. Kyllä Meilläkin Rosa vastustelee touhua, mutta kun toinen pitää etutassut poissa harjan tieltä, niin kyllä se onnistuu ilman sen suurempaa vaivaa. Harjaa vaan purraan välillä. :D Mutta kyllä minäkin vastustelisin, jos ikenet on kipeät, koska aina välillä niistä vuotaa Rosalla ihan verta.. :(

   Poista
 4. Meilläkin Petosan on herkkua! :D Voi harmi kun silmät vaivaa, 3 kk kuuri kuulostaa haasteelliselta. Antaako kisu laittaa kiltisti tipat? Toivottavasti kynsihaava ei tulehdu, paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkkeet ei ole ongelma meillä, kaikki menee alas joko helposti tai sitten ihan pikkuisella vaivalla. :) No eihän silmätippoja syödä, mutta kuitenkin.. Kun käy kyykkyyn, ottaa kissan jalkojen väliin (sekin takajalkojen varaan) ja tippa silmään, niin operaatio on ohi ihan sekunnissa. :)

   Poista
 5. Kisuille paljon tervehdyttäviä syysrapsuja! Ja sulla on aivan ihanat kynnet - ihailua!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat otti rapsut vastaan :) Ja kiitos paljon kehuistakin, vaikka pakko myöntää, tuohon kuvaan mennessä olin iskenyt jo kaikki kynnet johonkin ja ne on täynnä ruttuja.. ;(

   Poista
 6. Voi mitenkä ikävää tommoset, meilmäkin ollut vaikka ja mitö vaivoja Ruffella se on kans semmonen ettei pysy kauaa terveenä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi harmillista sellanen, ettei lemmikki pysy terveenä.. :( Röllikin on meillä ihan terveyden perikuva, sillä ei ole koskaan ollut mitään vaivoja, ei edes pieniä haavoja.

   Poista