sunnuntai 10. elokuuta 2014

Litter locker ja kissanhiekkaongelma

Ostimme (mies osti kerrankin jotain kissoille!) pari viikkoa sitten litter lockerin (jos joku ei tiedä mikä se on niin tässä on kyseinen tuote) ensinnäkin siksi, että olimme sitä jo kauan miettineet ja toisekseen meidän toisessa vessassamme ei ollut ollenkaan roskista. Ja mikäs sen parempaa, tuote oli juuri sopivasti mustissa ja mirrissä tarjouksessa (litter lockerin ostajalle kissanhiekkapaketti kaupan päälle, taitaa vieläkin olla voimassa tuo tarjous). Nyt olemme sitä testailleet ja se vaikuttaa hyvältä!

Siinä koko komeus ja vieressä vielä kaupanpäällinen
Me asumme kerrostalossa, joten kissanhiekkaroskis on todella kätevä, ei tarvitse heti laatikon putsauksen jälkeen lähteä roskiksille. Ja roskiksille meno ei ole niin helppoa, ensin on tietysti laitettava edes hiukset, joten äidin elämää tämä uusi vempele helpotti huomattavasti! Hiekkalaatikkoa tulee myös tyhjennettyä nykyään useammin, jopa monesti päivässä.

Mukana tuli tuollainen pidike kissanhiekkalapiolle, jonka pystyi kiinnittämään joko jommalle kummalle sivulle tai sitten taakse. Lapio on meidän vanha, nuuka äiti ei voinut ottaa uutta käyttöön (niin ja ei niitä lapioita muutenkaan ole kuin 4)
Eli periaatteena siis on, että tuolla sisällä on pussi (sellainen pitkä, jonka alaosa solmitaan ja kun pussi tahdotaan vaihtaa, se katkaistaan ja taas solmut päihin. Ensimmäine pussiviritys tulee mukana, myöhemmin niitä aina ostetaan lisää.), johon jätökset tiputetaan ja kansi päälle. No okei, on siinä välissä vielä joku vetohommeli, joka siis sulkee pussin suun joka käytön jälkeen. Olemme litter lockerin oston jälkeen tyhjentäneet sen vain 2 kertaa, mutta mitään hajuja ei tule ulos edes silloin kun uutta jätöstä kipataan sisään. Vain silloin kun pussin vaihtaa, tulee hetkeksi sellainen imelä haju, joka kyllä häviää heti. Mutta tuosta hajusta kuvittelen, että se on Rosan pissan ominaishaju ja voin kertoa, että ainakin pentuna se oli TYRMÄÄVÄ!

Tuossa vielä tuota periaatetta, eli se läppä (joka näkyy ensimmäisessä kuvassa) on aina kiinni, paakkuja kasataan tuohon kuiluun. Läpästä vedetään kuilu auki ja hiekat tippuvat pussiin ja taas läppä kiinni, niin hajut pysyvät poissa. Ja pussi siis on tuossa ylimmän kannen alla tuollaisessa rullasta, josta sitä aina vedetään lisää, kun hiekkis tahdotaan tyhjentää.
Ja nyt litter lockerista kissanhiekkaongelmaan. Kuten jo sanoin, niin pentuna Rosan pissa haisi aivan järkyttävälle, siinä meinasi itku tulla sitä siivotessa (silmät kyllä vuotikin kun haju oli sen verran tymäkkä). Kasvattajaltakin kysyin, että onko hän huomannut mitään, mutta kuulemma ei ollut. No kyllähän siihen hajuun tottui (tai sitten se hävisi), mutta nykyään emme haista mitään, mutta ongelma onkin paakkuuntuminen. En ymmärrä mikä Rosan pissassa/pissaustyylissä on niin erilaista kuin Röllillä. Röllin paakut ovat siistejä ja tiiviitä, hiekalla ei ole väliä (ja mitään hajuakaan en ole ikinä huomannut), mutta Rosalla kaikki, siis AIVAN KAIKKI hiekat mitä olemme testanneet, murenee. Huoh..

En edes muista mitä meillä oli aluksi käytössä, saattoi olla jotain kaupan paakkuuntuvaa ei toiminut. No eipä ne tavan kaupan hiekat muutenkaan niin hyviä ole, joten sitten mustiin ja mirriin hiekkoja etsimään. Compact caren (original) mikrohiekoista taisi olla kaikki tuoksutkin testissä (no ok, pakko myöntää, olin tuohon aikaan harjoittelussa mustissa ja mirrissä, niin sain alennuksia vielä alennuksistakin, joten oli helppo testata kaikki mahdollinen ja vielä infota tuloksista henkilökuntaa, joka sai sitten osviittaa hiekkojen laadusta). Ainut mitä en testannut, oli se isorakeinen versio. Paakkujen laatu oli huono ja hiekka pölysi turhan paljon, kissojakin aivastutti käydä siinä. Sitten tuli Compact caren premium kissanhiekka (jota on näköjään nyt tullut paljon paljon erilaisia), se taisi paakkuuntua ihan pikkuisen paremmin, mutta eipä ollut hyvä kumminkaan (siitäkin kaikki tuoksut testasin, eli tuoksut ei meidän kissoja haittaa). No sitten kasvattajan suosituksesta testiin Ever clean, siitäkin on kaikki mahdolliset ja mahdottomat testattu. On ollut aqua breezeä, extra strenght hajustettua ja hajustamatonta, whiteä, multiple cattia ja onkohan jopa ollut sitäkin missä on puunpaloja tai jotain seassa. Multiple cat paakkuuntui paremmin kuin mustin ja mirrin omat
hiekat (ja ever cleaniä en ostanut mustista ja mirristä, harmi että luottoliike jäi muuton vuoksi eri kaupunkiin, sieltä sai halvemmalla) ja pitää myös hajuja paremmin. Mutta ei ne paakut silti pysy Rosalla kunnolla kasassa. Viimeksi ostimme Canadian fine mikrohiekkaa, koska kaupan testipurnukoissa sen paakut olivat tiiviimpiä kuin multiple catin (ja olihan hintakin halvempi, Ever clean on harmittavan hintaista). No kotona todellisuus on taas aivan toinen.. Paakkuuntuu Rosalla ehkä jopa aavistuksen huonommin kuin Ever clean. Taas on siis hiekan etsinnät käynnissä, suosituksia otetaan lämmöllä vastaan!!

Niin ja litter lockerin mukaan valitsimme Compact caren premium hiekoista multi catin, jota ei ollut niihin aikoihin kun hiekan etsinnät olivat akuutimmassa vaiheessa. Katsotaan nyt vielä miten se toimii, kunhan Canadian fine loppuu.

Mikäs kissablogi tämä olisi, jos ei olisi kissakuvia mukana? Kissat olisivat myös tahtoneet viilentyä jäätelöä syömällä, mutta tällä kertaa ei ollut laktoositonta
Toinen tapa viilentyä on nukkua suihkun lattiakaivon päällä

Nyt on näköjään joku hiekkis/hiekkaongelma meneillään, Kas kissaa -blogissakin on kissanvessan etsinnät menossa..


10 kommenttia:

 1. Uusi tuttavuus meille tuo litter locker. Näyttää kätevältä ja siistiltä. Mutta me taidetaan vaan laittaa emäntä juoksemaan roskiksella; hyötyliikuntaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä sitä on katsottu jo melkein 2 vuotta, mutta ennen sitä sai vaan zooplussalta ja kun asuttiin rivitalossa, oli kätevä vaan lykätä pussi ovesta ulos odottamaan, että joku vie sen roskiin. Nyt ei enää edes hyötyliikunnan nimissä jaksanut ravata toisesta kerroksesta pihaan roskiksille (jotka nekin on muuten portaiden takana) ja sitten kellarikeroksesta taas ylös. Äiti on laiskistunut :D

   Poista
 2. Me hommattiin tuo Litter Lockeri myös ja se on kyllä tosi hyvä! Ja kun mekin kerrostalossa asutaan, niin on kätevä ettei tarvii kokoajan olla ravaamassa ulkoroskiksella. :) Nuo kolme kissaa tuottaa myös sen verran jätöksiä että tuo on huippu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä niin kätevää kun ei koko ajan tarvii sinne roskikselle juosta ja haisevat kakat saa heti vaan lykättyä roskiin! :)

   Poista
 3. Kissanvessapulmailua liikkeellä indeed. :D Vähän eri vaiheissa tosin. Mun pitäis tehdä jokin fiksu valinta ennen kissan tuloa kotiin, kun sulla on jo hiekkojen ja vessaboksien testaajat valmiudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotas vaan, meillekin pitää kohta hankkia uusi vessa (vanhasta on se kulkuluukku irronnut jo aikoja sitten, samoin se "tyhjennyskansi" vetelee viimeisiään) ja sitten vasta ongelmissa ollaan ja fiksuja valintoja tarvitaan! Noille nirppanokille ei nimitäin kelpaa mikään vessa ja pelletteihinkin koitettiin siirtyä takaisin, niin eikö mitä, pissat tehtiin mieluummin lavuaariin ja jätöksiä peitiltiin likaisilla pyykeillä.. -.-' Hihi, odottele vain oman pikku tuholaisesi saapumista ;) No ei vaan, on ne kissat silti ihania :)

   Poista
 4. Kerrostalossa varmaan oiva peli.

  VastaaPoista
 5. Ihan kiinnostavan näköinen laite, katsoinkin sitä lähiMM:ssä. Kiva kuulla sitten myöhemmin, miten käyttö on sujunut.
  Pipsun ja Miirun Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin katsottiin tuota valjasostoksilla pari päivää ennen tuon tarjouksen tuloa, onneksi ei silloin vielä ostettu! Olisi nimittäin harmittanut.. Käyttökin on oikein vaivatonta, harmi vaan, että täyttöpussit on aika hintavia, mutta enhän vielä edes tiedä kuinka kauan ne kestää ennen vaihtoa.

   Poista