maanantai 4. elokuuta 2014

"Mmm, tää vesi maistuu ihan kalalta!"

Eilen oli akvaarion puhdistuspäivä ja Rosa tapansa mukaan halusi auttaa. (Isin mielestä siis olla tiellä.) Se inhottava ruskea litkuvesi, mitä sieltä ulos tulee, on Rosan mielestä oikeaa herkkua, kissan mehua. ;) Äidin mielestä vesi on ällöttävää ja haisevaa, joten sitä ei saa juoda (mistä tavasta onkin nyt päästy eroon), mutta ennen sitä oli juotava puhdistusämpäristä niin paljon kuin vaan kerkesi ennen kuin joku kielsi.
"Mikä tuoksuu, onko se kala?"
"Tuoksuu hyvältä, saiskohan sittenkin maistaa?"

"Mitähän tuolla tapahtuu"
Nykyään tyydytään kurkkimaan ämpäriin ja välillä voi tassulla testata tai sitten muuten vaan hengaillaan jossain lähistöllä valvomassa tapahtumaa ja että isi putsaa kunnolla. Tämä "uusi" akvaario on niin iso, ettei sen reunalle uskalla mennä keikkumaan kun kansi on otettu pois, mutta vanhassa tehtiin sitäkin. Tässä oikea malliesimerkki siitä touhusta:

"Mä vaan vaivihkaa kurkin tänne ja tassulla kurotan, jospa siihen kala tarttuis"

Talvisin akvaarion päällä on mukava nukkua, kun lamppu lämmittää ja välillä joku kala on etureunaakin putsaamassa, niin sitäkös on kiva jahdata. Aktiviteetti ja nukkumapaikka samassa paketissa. Oikea kissakodin must have siis! :D

"En jaksa enää auttaa, mutta jään tähän valvomaan isiä sun puolesta"

Tällaista maisemaa täällä siis katsotaan

Tänään äiti myös ajatteli viilentää kissojen juomavettä ja laittoi sinne jääpaloja. Jogurttipurkkiin tehty oli sopivan iso, eikä sulanut heti, joten se piti veden pitkään viileänä. Rosa ainakin kävi ne tutkimassa ja piti niitä nuollakin, sille kyllä kelpaa kaikki vähänkään syötävää muistuttava.

6 kommenttia:

 1. Tihrustin teidän akvaariota, mutta en nähnyt piraijoja. :) Hieno laivanhylky siellä kyllä oli, ja voin kuvitella, miten mukava kissoista on kaloja seurata ja vähän vettäkin lipaista! Onpa Rosa jännän vaalea. Nuppukin oli tuon värinen vielä yksivuotiaana, mutta sitten se tummeni tosi paljon. Ilmeessä on tosiaan paljon samaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei olekaan piraijoita, välillä kun työnnetään tassuja akvaarioon ja koetetaan joko metsästää kaloja tai saada tassu tarpeeksi märäksi, että saa sitä kalanmakua suuhun ;) Rosa on kyllä todella vaalea.. Hännässäkään ei väriä näy. Vähän niinkuin tuhkassa olisi pyörinyt, vain naama ja korvat on oikeasti tummat. Odottelen malttamattomana, että väri tuosta tummenisi! Mahtaakohan Nupussa ja Rosassa olla samoja sukulaisia, kun ovat niin söpöset ja nassusiskokset? :)

   Poista
  2. Nuppu on suvultaan Tiridoll'seja ja Darlinglildol'seja, eli ei ilmeisesti ainakaan ihan lähisukulaisia nassusiskot taida olla. Kiinnostavaa tuo ragdollien värikehitys. Nupusta tuli ensin ihan pesukarhu ja sitten tuollainen tumma neito. Täällä kuvia eri vaiheiden värityksistä: http://hupsuja.blogspot.fi/2013/09/lemmikkina-skunkki.html :)

   Poista
  3. Eipä taida suvut kohdata.. Rosan isä on Espanjan tuonti ja äiti on Valkokullan ragdolleja. Piti oikein vakoilla Jaden (Rosan äiti) sukutaulu, kyllä siellä kaaaukana oli yksi Darlinlildols kasvatti. Ihana pesukarhuturkki :) Meillä Rosa muutenkin on liikkeiltään aivan kuin pesukarhu, kylläpä tuollaisella turkilla ulkona vastaantulijat ihmettelisi! :D Me ollaan selvästikin vasta vaiheessa kaksi, mutta toivoa siis on, koska Nuppukin oli aluksi noin vaalea ja nyt niin ihanan tumma. <3

   Poista
 2. Namnam makuvettä. :D Meillä ei ole akvaariota, mutta liskoja/terraarioita kylläkin. Tarjoaa samat huvitukset miinus kalastus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut harkinnassa vielä joku kaveri näille kissoille ja mies haluaisi liskoja tai jotain muita otuksia.. Kehtasi vielä ehdottaa hämähäkkiäkin! YÄK. Voin kuvitella, että liskojen puuhien seuraaminen on kissoista mielenkiintoista. :)

   Poista