maanantai 15. syyskuuta 2014

Kissanminttukivaa ja vähän muutakin

Tänään kissat jaksoivat innostua kissanmintusta ja Rölli jopa ilman sitä. Se pyöri matolla aivan onnessaan, joten sen onnea lisätäkseni kävin ripottelemassa kissanminttua sille. Siitäkös ilo syntyi, vimmattua nuolemista ja pyörimistä, niin kauan kunnes Rosa tuli ja pilasi koko touhun.

Sitä pitää nuuhkia..
...Ja syödä, niin ne parhaat överit tulee!
Kissanminttuöverit

Hmm, break dance?
Vimmattua nuolemista, tällä kertaa sitä ei ihme kyllä seurannut vimmattua itsensä päähän potkimista, mikä on normaali reaktio minttuövereihin :D
"Ihana sormi"

 Mutta sepäs ei Rölliä haitannut, kun lelulaatikosta voi mennä etsimään koko pussillisen minttua, pyöriköön Rosa vaan siellä jämissä! Sitten kun äiti kielsi sen touhun, niin piti vähän tapellakin.



"Oon näin söpö, en ymmärrä miks Rölli lähti pois"
Venyytyyyys
Siellä se Rölli on taustalla ryöväämässä minttuja lelulaatikosta, mutta MIKÄ on tuo maha joka roikkuu laatikon reunan yli?!
"Älä kuule mulle ala!"

Tällä viikolla tapahtui muutakin jännittävää, nimittäin riepulelu, jolla ei koskaan leikitä, siis ei todellakaan koskaan, osoittautui ihanaksi muutaman minuutin ajan. Kunnes isi tuli ja heitti lelun imurin luo ja leikki loppui siihen. Tyhmä isi, kuka haluaa leikkiä imurin luona? Myös paperi oli maailman jännittävin lelu (ja ärsyttävin kun isi tökki sillä Rosan varpaita). Tällä viikolla onkin etsitty kaikenlaiset vanhat lelut käyttöön, tai Rölli etsii ja Rosa leikkii. Rölli on saanut leikkiä rauhassa omalla lelullaan vain öisin, kun äiti oli kipeä ja Rosa malttoi nukkua sohvalla äidin vieressä. Jos joku sattuu miettimään miksi nukuin sohvalla, niin siihen on parikin syytä. Kipeänä yleensä oksennan ja siitä on lyhyt matka vessaan + kun yhtenä yönä olin valvonut 4 tuntia niistäen nenää ja siinä välissä yrittäen nukkua, aina heräten isin kuorsaamiseen/pyörimiseen tms, niin vaihdoin suosiolla majapaikkaa. Sain sitten nukuttua jopa hurjat 4 tuntia. Kun siis ensin valvoin kaksi tuntia lisää.

Sinisimmu
"Ihana riepu"

"Nyt mä sen paperin nappaan!"

 Myös muuta jännittävää tapahtui, nimittäin kissat malttoivat rauhoittua sohvalle yhteiskuvaan (joka on tietysti otettu illalla pimeässä lähinnä akvaarion valolla). Ne kyllä tykkää pestä ja puunata toisiaan, mutta yhdessä ne nykyään harvemmin nukkuvat, koska meidän läskipullukka Pumpis litistää Röllin alleen. :D


 Lisää jännityksiä oli luvassa Rosalle, se nimittäin pestiin ja sen jälkeen vielä kuivattiin. Ihan tuosta noin vaan yhtenä aamuna sain idean pestä sen, koska se nyt vaan sattui pahaa aavistamattomana olemaan vessassa, kun olin menossa suihkuun. Pesulle siis. Ok, minä en pessyt, pidin vain kiinni tarvittaessa (kumihanskat kädessä) ja suihkuttelin vettä, koska olen allergisoitunut pesuaineelle niin paljon. Mitähän lie siinäkin on.. Mutta siis kesällä Rosaa ei kuivattu, koska oli niin kuuma, että oli varmasti vain ihanaa olla märällä turkilla ja keväällä jos sitä pestiin, se yleensä tapahtui illalla ja silloin sai tulla yöksi peiton alle lämmittelemään, niin ei tullut kylmä. Nyt kuitenkin ajattelin, että se on märkä vielä ensi viikollakin, jos sitä ei kuivaa, niin sitä sitten kiusattiin oikein urakalla. Yllättävän hyvin se sen kuitenkin sieti (niinkuin kaiken) ja oli paikoillaan tuollaisessa syvennyksessä. Kerran se yritti vähän enemmänkin päästä pois, mutta sitten taas rauhoittui. Kestääkö teidän kissojen turkilla kauankin kuivua? Meillä kuivatellaan melkein vuorokausi ilman hiustenkuivaajaa.

"Hirveä puhuri, pakko pitää vähän tukea kengästä"



Vielä yksi jännittävä asia (omistajan kannalta tällä kertaa!), nimittäin ajattelimme testata raakaruokintaa, koska Rosalla on todella helposti sekaisin menevä maha ja onhan se luonnollisempaa kissan kannalta JA Mustissa ja Mirrissä oli raakaruuat alessa. No olihan se ostettava. Mutta turha kuvitellakaan, että minä kasvissyöjänä niitä yksin kissoille syötän, en ikinä! Mies sai katkaista pötköstä kissoille pätkän, joka sitten sulatettiin ja sekoitettiin vanhan ruuan sekaan. Ok, minä sekoitin ja olihan se ällöttävää, hyh, jotain lihamömmöä (broilerin jauhelihaa). Kissoille maistui ja eivät varmaan huomanneet mitään erikoista ruuassaan. Nyt ollaan taas ilman raakakokeiluja pari viikkoa, sitten mies tulee takaisin kotiin ja saa hoitaa ruokintapuolen. :D


Herkkua

 Loppuun vielä pakollinen söpöyskuva. <3


"Vaikka me aina tapellaankin, niin kyllä me silti tykätään toisistamme!"
Niin joo! Kaikki jotka ei ole jo huomanneet, niin blogin sivupalkkiin on lisätty mielenkiintoisia arvontoja ja niitä tietysti päivitellään sitä mukaa kun uusia tulee/vanhat loppuu. Menkäähän osallistumaan! :)

13 kommenttia:

  1. Kissanmintusta saa mielettömät fiilikset! Harmi ettei niitä minttuja anneta tarpeeksi usein. Meillä ei käytetä hiustenkuivaajaa, kun me kuivutaan ehkä tunnissa molemmat muutenkin (paitsi jos Pepsi mököttää pesun jälkeen eikä nuole itseään).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Rölli kuivuu myös ihan hetkessä, mutta minä saan värjötellä kylmissäni tässä turkissa vaikka miten kauan! Enkä minä edes oikeastaan tykkää kissanmintusta, se on enemmän Röllin juttu, mutta nyt olen innostunut kokeilemaan kaikkea uutta." -Rosa

      Poista
  2. Ooh, mikä yhteisposeeraus! :) Ja voi ei, mikä ylläri Rosalle tuli. Ilme oli lievästi vastahankainen föönin alla. Nuppukin osaa näyttää juuri samanlaista naamaa, mutta sitä mokomaa ei saa saarrettua yhtä hyvin. Se köpöttelee ympäri kylppäriä, ja minä föönailen vauhdissa... Hidasta puuhaa toden totta. Pesen Nupun vain pari kertaa vuodessa, ja olen aina kuivannut sen, kun on sattunut viileät säät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rosan saa saarrettua pesun aikana joko nurkkaan tai sitten suihkutiloissa olevan vessanpöntön viereen ja sitten kuivauksen aikana tuohon ovisyvennykseen, joten sen kanssa toimiminen on helppoa. Ja meillä pesulle joutuu useammin, vähintään kerran kahdessa kuukaudessa.

      Poista
  3. No mutta eikö siellä matolla olisi ollut tilaa kahdelle? :/ (Kysyy ihminen, joka saisi omilta kisuilta vastaukseksi ehdottoman ein...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, ehdottomasti ei! :D Rölli lähtee aina pois, jos Rosa tulee liian lähelle sen leikkejä.

      Poista
  4. Meilläkin kuivuminen ilman kuivausta kestää pitkään, liian pitkään. Kesällä helteillä se oli kivakin viilennys, mutta näillä keleillä hytistään. Kuivaajallakin kuivaus vie .. arviolta tunnin. Tai ainakin melkein. Pitäisikin ens kerralla kellottaa.
    Ja ne imurit on ikäviä... on täälläkin onnistunut pilaamaan monta hyvää hetkeä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä meni föönatessa noin puoli tuntia, mutta en kuivannut aivan täysin kuivaksi. En enää jaksanut ennen aamupalaa ja hieman kipeänä kuivata ja kun kissa oli näennäisesti kuivan näköinen, niin jätin sille loput. :)

      Poista
  5. Voi suloisuudet! Kissanminttuhuurut. <3 Meillä lähinnä Haikulle tulee tuo pyörimisefekti, muut tyytyvät nuolemaan tuoksun kohdetta ja vähän leikkimäänkin. Ihmettelen miten teillä kisu ei pelkää kuivaajan ääntä? :o Meillä meni pitkäkarvaisella Noralla omatoimisessa kuivauksessa puolitoistatuntia, mutta sillä ei olekaan alukarvoja. Kuivaajaa en uskalla kokeilla eikä oikeastaan ole tarvettakaan. :)

    Hienoa että raakakokeilu sujui kissojen kannalta huomaamattomasti. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä raakaruokintaan, nyt vain odotellaan miestä kotiin hoitamaan syöttäminen! :D

      Rosa on niin ragdollmaisen letkeä, että siinä ei aiheuta sen kummempaa reaktiota joutua kuivaajan kohteeksi. :) Olen kyllä erittäin tyytyväinen tuosta ragdollin luonteesta ja muistan aina pesullakin kiittää, kun on noin leppoisan kissan saanut. :D Mutta odotas kun kuivaajaa koetat viedä lähellekään Rölliä, se on hiljaisenakin kamala vehje, karvat nousee pystyyn ja sille sähistään julman näköisenä ja tassuakin tarjotaan. Onneksi Rölliä ei tarvitse kuivatakaan.

      Poista
  6. Meilläkin vedettiin eilen kissanminttu överit kissanminttusuihkeella! Ruffe tykkää ihan hirveesti kissanmintusta mutta nuorimmainen ei tajua kyseisestä aineesta hölkäsenpöläystä.. :D Meillä kanssa Koksua pitää kuivata kun sen turkissa kestää kauemmin, Ruffe taas on kuiva ilman kuivausta jo ehkä tunnissa kunhan on hyvin kuivannut vain pyyhkeellä :) Karkuun pojat yrittävät lähteä aina föönin nähdessään kun ei pennusta pitäen alettu sillä kuivaamaan.. JA voi sitä karvanmäärää joka pöllyää siinä samalla, karvoja on joka reiässä :---D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on onneksi hyvin totuttu fööniin, koska Rosahan tuli meille sijoitukseen ja kasvattaja neuvoikin sitä alusta lähtien totuttamaan pesuun, kynsien leikkaaminen ja turkin kuivaukseen. Kaikki muu sujuu hyvin, paitsi takajalkojen kynsiä leikatessa jalkoja pitää aina ravistella, mikähän inhokki sekin on.. :D Olisipa helppoa jos Rosakin kuivuisi ihan itsestään! Ne karvat on ärsyttäviä, niitä löytyy sitten joka paikasta ja föönikin on ihan tukossa. :D

      Poista
  7. On teillä ollut vauhdikasta :-D. Suloiset katit, poseeraavat kyllä hienosti!

    VastaaPoista