sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Compact care ja Golden white arvostelu

Lupasin jo aikoja sitten laittaa tänne arvostelua tuosta compact caresta, mutta niin se vaan jäi. No nyt on toinenkin hiekka samassa arvostelussa sitten. :D

Kuvausassistentti mukana (Ja ei, kuvat ei ole otettu sillä uudella järkkärillä, koska en jaksanut etsiä johtoja sen ja tietokoneen välille. Siitä on paljon hyötyä, kun sitä ei käytä)
Compact carehan lupaa olla täysin pölyämätön, mutta siinä olen kyllä eri mieltä. Minusta Mustin ja Mirrin hiekat on aivan karseita pölyämään, niinkuin tämäkin. Tuntuu, että kissatkin aivastelee laatikossa hiekkaa kuopsuttaessaan, kun se pölyää niin paljon. Eli siltä osin ei ole hyvä.

Toisena lupauksena on pitää koti raikkaana. No sen sen kyllä tekee - siis ensimmäisen päivän. Tuoksu on hyvä, sellainen ehkä joku kukkaistuoksu (ei voi muistaa enää niin pitkälle), mutta se ei säily kauaa ja sitten hiekka alkaa haista aivan kamalalta. Eli en tämänkään ominaisuuden puolesta suosittele.

Sitten on se antibakteerisuus, siitä en voi mennä mitään sanomaan.. Mutta alunperinhän tämä hiekka otettiin testiin, koska tätä multiple cat -versiota ei aikaisemmin oltu testattu (eikä sitä kai kauaa ole ollutkaan valikoimissa) ja haluttiin tietää tekeekö se tiiviimmät paakut kuin tähän mennessä parhaaksi todettu Ever clean. Muistaakseni paakut oli aika heikkoja ja jäi sellaisiksi märiksi, joten eihän ne kasassa pysyneet. Paitsi siis Röllin pissapaakut, ne paakkuuntuu joka hiekalla tiiviiksi, Rosa on joku ongelmapissijä.

(Tässä välissä testissä oli joku Canadian fine -hiekka, hajusta en muista mitään, joten siinä ei kai ollut ongelmia, mutta tässäkin oli heikko paakkuuntuvuus, ja taisi pölytäkin.)

Sitten käytettiin taas laatikollisen verran Ever cleania ja kun hiekka sattui loppumaan oltiin käymässä Faunattaressa ja otettiin sieltä testiin tuo Golden white (tuoksuna laventeli). Hinta oli ainakin parempi, kuin Ever cleanissä, niinkuin kaikissa näissä muissakin meidän testaamissamme.

Golden whitessa lupauksena on erittäin hyvä imukyky (320%?) ja hajun sitovuus. Imukyky on mielestäni kyllä jotain muuta, ainakin tuntuu siltä, että hiekkaa saisi olla koko ajan lisäämässä. Tosin minä en voi tästä sanoa mitään, koska ensimmäisen putsauskerran jälkeen en ole toista kertaa hiekkaan koskenut. Haju on nimittäin aivan SIETÄMÄTÖN, hyi, aivan kuin jotain puhdistusainemixiä haistelisi. Saan hajusta vain päänsärkyä ja huonon olon, joten laatikon putsaaminen on jäänyt miehen harteille siihen asti, että hiekka loppuisi. Ja tuntuu, että se ei lopu KOSKAAN, vaikka laatikko aina tyhjältä näyttääkin.

Hajunsitomiskykyä voin tällä hiekalla kyllä kehua, koska nyt kun putsaus jäi miehelle (ja ei ollut tyytyväinen tähän), sitä on putsattu ehkä kerran-pari viikkoon ja minkäänlaisia hajuja ei ole havaittavissa. Paitsi siis se ällöttävä puhdistusaineen lemu, joka tarttuu kissoihin, kun ne käy laatikolla ja leijuu vessassa kissojen asioinnin jälkeen. Tässä välissä pitää myös kehua, että ONNEKSI olen töissä tallilla, jossa on myös lehmiä, koska se lehmien lannan haju tarttuu tukevasti vaatteisiin ja säilytän työvaatteeni kissojen hiekkalaatikon kanssa samassa vessassa, joten siellä haisee yleensä vain lehmältä ja hevoselta. Eipä tarvitse sietää sitä kissanhiekan hajua. :D

Nyt siis toivon OIKEIN HARTAASTI, että tuo Golden white loppuisi äkkiä, mielellään välittömästi ja pääsisin siitä eroon lopullisesti. Meillä on nimittäin uusi hiekkalaatikkokin hankittuna ja lupasin vaihtaa sen kissoille sitten, kun tuo hiekka on lopussa. Ostettiin myös kaksi laatikollista Ever cleania, eli siihen ollaan taas palaamassa. Siihen asti, että minä hairahdun taas etsimään uutta, paremmin paakkuuntuvaa hiekkaa. Suosituksia otetaan taas vastaan.


"Äiti älä välitä, kyllä me vielä löydetään hiekka, josta me kaikki tykätään"

10 kommenttia:

 1. Ootteko kokeillu extreme classikkia hajuna talkki ei ainakaan meillä pissit haise sieltä läpi vaikka hiekka vähän pöllyää niin eise kyllä paljoa minusta. Hiekkakin pysyy hyvänä aina kuukauden ellei kauemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä olen kuullut suosituksia muualtakin, mutta jotenkin sitä ei vaan ole tullut testattua.. Ehkä nyt pitää! :) Ei se hienoinen pölyäminen haittaa, kunhan vaan paakut on tiiviitä.

   Poista
  2. Siinä on kyllä mun moielestä tiiviit paakut menee yleensä vaan rikki sillon jos joku on pissinyt seinään niinkuin esim coco aina... Mut muuten se on ollut tosi kiva hiekka ollaan tykätty!! Ja siinä talkissa on mieto tuoksu ei mitenkään paha eikä kissat haise hiekalle!

   Poista
  3. Meillä onkin eri merkin talkin hajuista ollut testissä, siinä hajussa ei muistaakseni ollut mitään vikaa. Pitääpä muistaa ostaa tätä hiekkaa seuraavalla kerralla kun sorrun uusiin kokeiluihin :D

   Poista
 2. Me käytetään pellettiä. Joskus vuosia sitten me kokeiltiin eri hiekkoja, mutta pelletti kokeilu sitten oli kuitenkin onnistunein kaikkien osapuolien mielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rölli käytti elämänsä alkuaikoina 2 vuotta (eli yli puolet elämästään) pellettejä, mutta viimeksi kun testattiin niitä, niin ei kelvannut kummallekaan kissalle. Tarkoituksena oli opettaa kissat käymään vessanpöntöllä, mutta ei ihan onnistunut. Oppivat ne kyllä käyttämään lavuaaria ja likaisia vaatteita peittämään jälkensä. -.- Ja totta kai siinä vaiheessa, kun annoin periksi kokeilulle ja vein normaalin vessan takaisin, niin Rosa kävi pöntöllä pissillä. En tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa.. :D

   Poista
 3. Hauska kun näin erilaisia kokemuksia. :D Mie olen tykännyt kovasti Compact Caresta (hajustamaton perusversio), mutta tykkäsin myös Tigerinosta, joten jos haluat jotain uutta testiin niin suosittelen sitä. :) Tuoksuu hyvälle, paakkuuntuu hyvin ja seinäpaakut on helppo irrottaa. Välillä on hajonneita paakkuja, mutta ne ei minua haittaa. :) Pölyää jonkin verran, ei haittaa minua sekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut melkein kaikki compact caret testissä ja ei ne tuota ever cleaniä päihittäneet. Mutta muistin kyllä, että teillä käytetään Mustin ja Mirrin hiekkoja. :D Tigerinoakaan en ole testannut, mutta pitääpä joku kerta kokeilla. :) Toivotaan, että se paakkuuntuisi hyvin ja tämä minun täydellisen kissanhiekan metsästys ei olisi ihan utopistinen tavoite. :D

   Poista
 4. your cat is so cute and fluffy :) I love cats !
  lets follow eachother! just let me know and I will follow back :)

  - www.angelaah91.blogspot.nl

  VastaaPoista