keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Jotain eloa

Saadakseni jotain elämää taas tänne, niin kerron teille pikaisesti parista sattumuksesta, jotka tuon karkureissun jälkeen tuli. Eli sunnuntaina Rosaa pisti silmän alle ötökkä (tiedättekö muuten miten törkeän hintaista olisi ollut soittaa tuhatjalkaan sunnuntai iltana, onneksi löydettiin toinenkin päivystävä ell) ja annettiin sille puolikas tabletti kyypakkauksesta, jolla turvotus laski ja kaikki oli hyvin. Siis tiistaihin asti, kun reaktiona ötökkään Rosalle tuli taas se sama värikalvon tulehdus. No saatiin heti aika eläinlääkäriin ja siellä olivat vielä vaihtaneet aikamme silmiä tutkivaan lääkäriin, mikä olikin oikein hyvä. Kontrolloitiin samalla se toinenkin silmä, jonka kortisonitipat saimme lopettaa ja uudet aloitettiin sitten siihen reagoineeseen silmään. Tutkittiin samalla FIV (immuunikato) ja FeLV (leukoosi), ettei toistuvat tulehdukset vaan johdu niistä ja negatiiviset oli, ONNEKSI. Ehdin jo kuvitella päässäni kaikki kauhuskenaariot siitä, mitä käy kun Röllistä pitää ottaa verikoe ja jos se onkin terve, niin kumpi kissa luovutetaan ja minne ja mitä siitä seuraa. Rosa oli verikokeen oton aikana oikein nätisti, niinkuin tiesinkin aikaisemmasta kokemuksesta, mutta huuto oli VALTAVA. Raukkaa myös ahdisti taas se silmien syynääminen ja se päättikin hypätä syliin monta kertaa pöydältä. Tähän mennessä on riittänyt kun on saanut etutassut nostaa äidin olkapäille. Ihana <3 Onneksi Rosa on erittäin lääkärikelpoinen kissa, ei tee kenellekään mitään, huutaa vain.

Saatiin muuten hieman parempi selitys sen silmävaivoille (aiemmin herpes, joku immunologinen syy ja nyt reaktio ötökän pistoon), eli jospa syynä onkin se ientulehdus suussa, josta bakteerit pääsevät vaeltamaan silmään tulehduttaen sen. Tämä olisi mielestäni paras selitys mokomaan vaivaan, koska hampaat on aina hoidettavissa harjauksella, kun vaan muistaisi pestä niitä. Herpestä taas ei oikein hoidetakaan.

Äh, miten voikin olla noin huono tuuri, että kaikki sattumukset tuli samalla kertaa?

Meinasin unohtaa! Kävi meille muutakin, kun oltiin reissussa taas ja Rosa oli ulkohäkissään koiraa piilossa. Tai siis koira oli piilossa sisällä :D Rosa nimittäin oli kaivanut tiensä ulos sieltä ja oli kaivamassa pehmeää hiekkaa yhden ulkorakennuksen luona oikein innoissaan. Mistä tuokin prinsessa kaivamisvimman on saanut? Mutta kun isäni oli mennyt ulos koiran kanssa, Rosa oli katsonut parhaaksi siirtyä keskelle pihaa ja siinä välissä kun pääsin ulos ja kutsuin kissaa, niin se pinkoi sisälle niin lujaa kuin tassuistaan pääsi. Kyllä naurettiin sen ilmeelle, millä se sisälle juoksi :D Mutta onneksi ei tuossakaan päässyt mitään tapahtumaan, kissa ei lähtenyt kauemmas eikä isän kissat olleet pihassa ja ei tullut tappelua. 

Nyt ei kuvia löydy, mutta kunhan ehdin ottaa kuvat, niin luvassa on aito kanansulkahuisku (niitä on tulossa kaksi lisää, kiitos serkulle. :) Varmaan voisin kertoa juttua myös parista ponista ja yhdestä hevosesta, koska taas ollaan menossa Lappeenrantaan hevostelemaan kummipojan luo vierailulle. Ketä kiinnostaisi vai eikö ketään?

16 kommenttia:

 1. Kyllä meitä ainakin kissakuvat kiinnostaa ;-) Ja miksei muutkin tarinat :-) Rosalla ollut kaikenlaista, mutta mites Rölli - nukkunut vain sisällä lämpimässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rölli on pärjäillyt niinkuin aina, eli hyvin. :) Koiraa pakeni sohvan alle, mutta rohkaistui ennen Rosaa (ihmeellistä), autossa nukkui tyytyväisenä ja kotona toivotti eläinlääkäriltä haisevan Rosan yhtä ystävällisesti takaisin kuin aina ennenkin. Ai mutta onhan sillekin tapahtunut jotain jännittävää! Nimittäin veljeni uusi kissanpentu olisi tahtonut tehdä siihen tuttavuutta, mutta ensin piti vähän isotella, joten Rölliparka kyhjötti kauhuissaan koppansa perällä piilossa sitä. Niin ja Rölli sai syksyn kylmyyttä vastaan oman villapaidan. Täytyypä muistaa siitäkin kertoa tarkemmin! :)

   Poista
 2. Voi Rosaa, mitä kaikkea taas on ollut! Onneksi kuitenkin tilanne on selvästi hyvin hallinnassa. Toivotaan, ettei säikäyksiä tule enempää. Joo, heppa- ja ponijutut kiinnostavat aina tätä ikuista heppatyttöä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rosalle kyllä aina käy kaikenlaista.. Toivottavasti nyt ei pitkään aikaan taas tulisi mitään! Täytyypä sitten muistaa kuvatakin niitä hevosia ja poneja, eli mieskin pääsee töihin, kun minä vaan hevostelen! :D

   Poista
 3. Heppajutut kiinnostaa täälläkin, itsekkin ikuinen heppatyttö joka kateellisena katselee toisten heppastelua kun ei itse pääse :--( Kaikkea teillekkin on sattunut ja meidänkin on aika varmaan tässä kohta mennä lääkäriin Ruffen kanssa kun se nyt sattuu olemaan aina kipeänä.. Noh toiottavasti ei mitään vakavaa olisi :--) Toivottavasti sieläkin mirrit ottaa rauhallisesti ilman kömmähdyksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, mikäs Rufuksella nyt on? :( Sinun täytyy ystävystyä jonkun hevosellisen kanssa ja aina tunkea mukaan hevostelemaan. ;)

   Poista
  2. Niin varmaan täytyisi! :--D Pitää varmaan laitttaa nettiin ystävähakemus '' Moikka haen ystävää joka omistaa hevosen, voisin sitten tulla kanssasi ratsastelemaan sillä! :--)'' Ei varmaan toimisi, heh.. Ruffea on nyt yskittänyt aika paljon, pitää huomenna soittaa lääkäriin ja kysellä mitähän pitäsi tehdä :--)

   Poista
  3. Hah, ne parhaat ideat ei vaan koskaan toimi ;D No voi harmi, toivottavasti ei ole mitään isompaa!

   Poista
 4. Onpas kaikenlaista! Terveysterkkuja Roosalle

  VastaaPoista
 5. Kylläpä teille on sattunut ja tapahtunut! Paranemisia Rosalle!

  VastaaPoista
 6. Voi Rosa- pientä! Toivottavasti alkaa helpottaa silmäsairastamiset, ei kivaa tuommoinen lääkärirumba. Terveysrapsuja Rosalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti alkaisi (ja jos vaikka muistaisi hoitaa niitä hampaitakin!), niin ei koko aikaa tarvitsisi lääkekuurilla olla.

   Poista